Posted by : azka dz Minggu, 24 Maret 2013

Tes..Tes.. balik lagi di http://azkadz.blogspot.com! Thanks ya, buat semua pengunjung azka blog. Sekarang, aku akan share biografi bahasa sunda. Mungkin banyak yang bingung gimana cara membuat biografi, tapi dengan bahasa Sunda? Nah, untuk itu, sekarang saya akan share contohnya, semoga bisa membantu.


Bacharuddin Jusuf Habibie
http://www.azkadz.blogspot.com


Prof. DR (HC). Ing. Dr. Sc. Mult. Bacharuddin Jusuf Habibie atawa dipikawanoh minangka BJ Habibie lahir di Paré-paré Sulawesi Selatan (Sulawesi Kidul) tanggal 25 Juni 1936. Anjeunna ngarupakeun putra ka opat tina dalapan bersaudara pasangan Alwi Abdul Jalil Habibie sareng RA. Tuti Marini Puspowardojo. Saatos ngajabat jadi wakil presiden, anjeunna ngajabat jadi presiden Indonesia katilu, saatos Soeharto ngundurkeun jabatanna. Ti leuleutik Habibie tos nunjukeun kapinterannana sareng samangatna kana ilmu pengetahuan hususna fisika. Habibie neraskeun pangajaranna ka SMAK Dago, Bandung. Habibie jadi sosok paforit di sakolana. Saatos lulus tina SMA, Anjeunna kuliah di Universitas Indonesia di Bandung, (ayeuna ITB). Tuluy ngalanjutkeun kuliahna ka Rhenisch Wesfalische Tehnische Hochscule – Jerman dina taun 1955. Dibiayaan ku indungna, Habibie ngahabiskeun 10 taun keur nyeleusaikeun kuliah S-1 nepi S-3 di Aachen-Jerman, jurusan disain jeung konstruksi pesawat terbang dina fakultas teknik mesin.
Habibie nikah sareng babaturan SMA-na nyaeta Hasri Ainun Besari dina taun 1962, sareng dikaruniaan dua urang anak. Sareng istrina, Habibie hirup di Jerman. Saatos lulus kuliah S-3 jeung meunang predikat summa cum laude Habibie kerja di Messerschmitt-Bölkow-Blohm atawa MBB Hamburg. Tina awalna ngajabat jadi kapala panilikan sareng panegmbangan dina analisis kapal terbang, nepika jadi Vice President sakaligus Direktur Teknologi di MBB periode 1973-1978. Di Jerman, Habibie nyumbang loba pisan ilmu anu digunakeun dina ilmu pangaweruh kapal terbang. Salah sahijina nyaeta “Habibie Factor“, “Habibie Theorem” sareng “Habibie Method“.


Dina taun 1974 Habibie uwih ka Indonesia. Di Indonesia Habibie loba pisan dibere amanah ku alm presiden Soeharto sangkan jadi menteri jeung mimpin industri teknologi. Salah sahijina nyaeta Habibie ngajabat jadi Menristek sakaligus ngarangkap jadi Katua Badan Pengkajian sareng Penerapan Teknologi (BPPT).
Loba kontropersi dina kahirupan Habibie saatos aya di Indonesia. Loba anu ngadukung, sareng teu saeutik oge anu teu ngadukung. Contona nyaeta Habibie visina, nyaeta ngajieun Indonesia jadi negara industri teknologi tinggi. Strategi pembangunan anjeunna nyaeta ngahontal tina nagara agraris kana nagara teknologi industri anu geus maju. Loba nagara luar anu protes tina visi Habibie, atanapi, menurut anjeunna industri anu maju bakalan ngamudahkeun system agraris (Partanian) Pikiran Habibie ieu di dukung ku Presiden Soeharto. Saatos 20 tahun ngajabat jadi Menristek ahirna dina 11 Maret 1998, Habibie kapilih jadi Wakil Presiden RI ka-7 anu mangrupa hasil Sidang Umum MPR. Dina 21 Mei 1998 Presiden Soeharto ngundurkeun diri, tuluy digantikeun ku wakilna nyaeta bapa Habibie.
Habibie mimpin nagara Indonesia dina masa krisis ekonomi. Atanapi, anjeunna tiasa ngamajukeun bangsa Indonesia tina masa krisis ngagunakeun strategi ekonomina. Harga tuker dollar anu awalna Rp15.000,- per dollar jadi Rp7.000,- per dollarna. Ku kituna habibie dibere gelar Master of Economic. Loba pisan anu ngeritikan anjeunna pas ngajabat jadi presiden. Atanapi anjeunna tiasa ngabuktikeun anjeunna teh tiasa mimpin Indonesia. Habibie oge boga julukan lain nyaeta “bapa demokrasi Indonesia” kusabab anjeunna teh tiasa ngabangun sistim demokrasi di Indonesia jadi leuwih alus. Anjeunna ngajieun konsep anu leuwih jelas kana sistem demokrasi. Konsep ieu diimplementasikeun lewat :
·         Kebebasan multi partai dalam pemilu (UU 2 tahun 1999)
·         Undang Undang anti monopoli (UU 5 tahun 1999)
·         Kebijakan Independensi BI agar bebas dari pengaruh Presiden (UU 23 tahun 1999)
·         Kebebasan berkumpul dan berbicara, (selanjutnya masyarakat lebih mengenal istilah demonstrasi)
·         Pengakuan Hak Asasi Manusia (UU 39 tahun 1999)
·         Penghormatan terhadap badan badan hukum dan berbagai institusi lainnya yang dibentuk atas prinsip demokrasi
·         Jsb.
Kahirupan jadi saurang Presiden teu ngajieun Habibie jadi urang anu ninggalkeun ibadah. Anjeunna taat ngajalankeun ibadah, teu wae anu wajib, anu sunah oge tara hilap dalaksanakeun, supados shaum senen-kemis. Habibie boga jasa anu badag dina pendirian ICMI (Ikatan Cendikiawan Muslim Indonesia) dina 7 Desember 1990. ICMI nyaeta organisasi anu nampung cendikiawa-cendikiawan muslim sangkan tiasa ngabangun sareng ngamajukeun bangsa Indonesia. ICMI boga bank sareng Koran sorangan anu dinamian Republika. Habibie mimpin Indonesia teu lami, anjeunna mangrupa presiden anu masa jabatanna paling gancang nyaeta 517 dinten. Saatos Habibie teu ngajabat jadi presiden, Anjeunna leuwih loba hirup di Jerman. Atanapi, Habibie tetep aktip di Indonesia. Habibie jadi panasehat presiden keur ngawal proses demokratisasi di Indonesia lewat organisasi Habibie Center.



(Dijieun ku : azkadz)

Sumber :
·        Wikipedia.org

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Translate

Popular Post

Label

My Twitter

Followers

Diberdayakan oleh Blogger.

- Copyright © 2013 Azkadz -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan - edited by Azkadz -